Kekova Pansiyonları Hakkında Bilgiler
Antalya’nın Demre ilçesi yakınlarında bulunan Kekova gerek doğal gerekse de tarihi güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin göz bebeği konumunda. Kekova bölgesi turistler tarafından çokça ilgi görse de doğal güzelliği bozulmamış ender yerlerden biri. Ada; bozulmamış doğal ve tarihi güzellikleri, tekne turları, yöresel lezzetleri ve aile ortamındaki pansiyonlarıyla her geçen gün daha da popüler hale geliyor.
Kekova’ya Nasıl gidilir?
Kekova’ya deniz veya kara yolu ile ulaşım imkanı bulunuyor. Kekova Limanı Kaş Limanı’na yaklaşıl olarak 3.5 saat, Üçağız Limanı’na ise 30 dakika Mesafesinde bulunuyor. Karayoluyla Kekova’ya gitmek de çok kolay…
Antalya havalimanı tarafından Kekova’ya ulaşma için Kemer/Kumluca yolunu takip ederek Demre’ye varıp Kekova levhaları takip edilerek ilçeye kolayca ulaşılabilir. Muğla üzerinden gelecek için ise Fethiye yolu takip edilerek Demre’ye ulaşılması gerekiyor. Demre’ye ulaşıldıktan sonra yine Kekova tabelaları takip edilerek adaya ulaşım kolayca sağlanabilir.
Kekova Nerede Kalınır?
Kekova’da kalınabilecek iki farklı mevki bulunuyor. Bunlar; Üçağız ve Kaleköy. Bu iki mevkide de her bütçeye otel ve pansiyonlar bulunabiliyor. Ancak Kekova’ya gelen tatilcilerin çoğunluğu oteller yerine daha sıcak atmosferi olan ve ilçenin tarihi ve kültürel yapısı ile daha uyum olan pansiyonları tercih ediyor. Özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık olabilen Kekova’ya gitmeden önce otel veya pansiyon rezervasyonunun yapılması gerekiyor.
Antalya Kekova Kaleköy
Kekova bölgesi özellikle sahip olduğu tarihsel yapılarıyla da tarih meraklısı turistlerin ilgi odağı konumunda. Ada ve çevresinde Helenistik ve Roma/Bizans döneminden kama pek çok tarihi yapı bulunuyor. Özellikle Helenistik döneme ait 3 farklı kilise, kule ve liman kalıntıları görenleri büyülüyor.
Kekova Pansiyonları
Kekova bölgesinde kalınabilecek pek çok pansiyon bulmak mümkün. Bu pansiyonlar oldukça konforlu. Her bütçeye uygun pansiyon bulunabilecek Kekova pansiyonlarında ayrıca sabah kahvaltı hizmeti de veriliyor. Ayrıca dilenirse pansiyonlarla beraber bulunan kafe ve restoranlarda öğle ve akşam yemekleri de yenilebilir. Yaz döneminin belirli zamanlarında oldukça kalabalık olabilen Kekova’ya gitmeden önce pansiyonlardan yer ayırtılmasında büyük fayda var.
Kekova’da Ne Yapılır?
Kekova’da herkesin keyif alabileceği pek çok farklı türde aktivite yapılabilir. Kekova’da yapılabilecek aktivitelerden bazıları şunlar:
- Tekne Turu
- Dalış
- Kano
Ayrıca bunlardan başka özellikle tarih meraklıları Simena Kalesi’ne çıkarak adanın manzarasını yukarıdan seyretme imkanına sahip olabilirler. Ayrıca yöresel lezzet olarak adanın el yapımı ve tamamen doğal dondurmaları oldukça meşhurdur.
Kekova Adasında Yerleşim Var mı?
Kekova Adası; Kekova bölgesinde bulunan ve yaklaşık 4 kilometre karelik yüzölçümüne sahip küçük kayalık bir adadır. Kayalık yapısı nedeniyle adada herhangi bir yerleşim yeri bulunmuyor. Ancak adaya yapılan tekne turlarıyla birlikte adanın kayasız kıyılarına çıkabilmek mümkün.
Yakın tarih baz alındığında Kekova adası 1930’lu yıllarda İtalyan işgaline uğramış olup; ada bir süre İtalya Hakimiyetinde kalmıştır. Bu yıllarda Türkiye ile İtalya arasında adanın hakimiyeti konusunda anlaşmazlıklar yaşanmıştır. Sonunda 1932 senesinde İtalya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma gereği adanın hakimiyeti Türkiye’ye bırakılmıştır.
Kekova Tekne Turu Ne Kadar?
Kekova tekne turlarına katılım sağlayarak; Kekova Adasını, Tersane Koyunu, Gökkaya koyunu, Karemlik koyunu ve Korsan Mağarasını görebilmek mümkün. Tekne turları genellikle sabah 9’da başlayıp akşamüzeri 5 sularında tekrar Kekova’ya dönüş sağlanıyor. Ayrıca Kekova Limanı’nda özel tekne kiralamak da mümkün.
Özel tekne kiralanması durumunda güzergah istenildiği şekilde belirlenebiliyor. Liman’da bulunan tekne turlarına katılım zaman zaman değişebilmekle birlikte yaklaşık olarak 200 TL ile 300 TL arasında değişiyor.